След всяка буря морето е замърсено с отпадъци, което не означава,

...
След всяка буря морето е замърсено с отпадъци, което не означава,
Коментари Харесай

Екоминистърът: Морето е чисто, въпреки потопа


След всяка стихия морето е нечисто с боклуци, което не значи, че водата е мръсна. Това може да сътвори проблем, само че морето е море - то е голямо и гълтам боклуци. Към сегашния миг морето стартира да се почиства. Това коментира екоминистърът Юлиан Попов пред БиТиВи за

В последните години и десетилетие качеството на морската вода се усъвършенства, посочи министърът и добави, че е мъчно да се каже дали морето е чисто или не е чисто. На някои места морето е чисто, само че на други не е. Лично Попов не би нарекъл след потопа - мръсна.

Водата за битови потребности не е неразрешена, а хората са предизвестени, че може да има риск от замърсяване.
 Водата в Царево още не става за пиянство, а морето - за къпане
Водата в Царево още не става за пиянство, а морето - за къпане

Предстои екоинспекцията за четвърти път да вземе проби за разбор

Той счита, че е достоверна информация, че в на плаж " Атлиман " в Китен са тръби за дъждовна вода. Дали са законно издигнати, това обаче не е в областта на Министерство на околната среда и водите. Това, което Юлиан Попов знае е, че тръбите са законни, само че дали са направени както би трябвало, дали водата при порои се смесва с друга битова вода, е различен въпрос.

Той уточни, че в Южното Черноморие има точки, в които има заустване, като да вземем за пример в Синеморец.

Екоминистърът даде да се разбере, че колите ще бъдат извадени от дюните. Той се надява от следващата година дюните по българското Черноморие да бъдат изкарани всички коли и каравани.

Относно в страната, Юлиан Попов сподели, че би трябвало да бъдем готови за конфликт сред мечки и хора. Мечката не е безобидно животно, тъй че би трябвало да бъдем готови за такава обстановка, предизвести министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР